Sikkherhet og personvern

Vi setter pris på ditt besøk på våre nettsider, og at du viser interesse for våre produkter. Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du besøker våre sider, og forsikrer deg om at personlig informasjon behandles på en sikker måte av oss som behandlingsansvarlig og dataansvarlig. Denne erklæringen om vern av personlige opplysninger gir opplysninger om innsamling av data og bruk av data i slike situasjoner.

NETTBASERT BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Eierne av Idealtrykk ANS har det daglige ansvaret for nettbaserte behandlinger av personopplysninger på www.idealtrykk.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som å bestille varer, motta nyhetsbrev og så videre. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Vi benytter underleverandører til å utføre enkelte databehandleroppgaver: Shopify (nettbutikkløsning), Stripe og PayPal (betalingsløsninger), MailChimp (nyhetsbrev) og Posten/Bring (frakthåndtering).

HVA GJØR VI MED INFORMASJON?

Når du kjøper noe fra butikken vår, eller sender en forespørsel via nettsidene våre om produkter vi tilbyr, samler vi den personlige informasjonen du gir oss, slik som navn, adresse og e-postadresse. Når du blar gjennom nettsidene våre, mottar vi også automatisk IP-adressen på datamaskinen din for å lære om din nettleser og ditt operativsystem. E-post markedsføring: Med din tillatelse, kan vi sende deg e-post om vårt firma, nye produkter og andre oppdateringer.

SAMTYKKE

Når du gir oss personlig informasjon for å fullføre en transaksjon, verifisere kredittkortet ditt, legge inn en bestilling, legge til rette for en levering, returnere et kjøp eller be om mer informasjon innebærer det at du samtykker til vår innsamling, og at vi bruker informasjonen kun til dette spesifikke formålet.

Hvis vi ber om din personlige informasjon for en sekundær årsak, som markedsføring, vil vi be deg om aktivt samtykke.

Hvis du, etter at du har avgitt aktivt samtykke, ombestemmer deg, kan du trekke tilbake samtykket ditt når som helst, ved å kontakte oss på post@idealtrykk.no eller per post til Idealtrykk ANS, Åmotveien 2, 1389 Heggedal, Norge.

UTLEVERING

Vi kan utlevere din personlige informasjon hvis vi er pålagt ved lov å gjøre det, eller hvis du bryter våre vilkår for bruk.

BigCommerce
Vår nettbutikk ligger hos Bigcommerce Pty Ltd. De gir oss en online e-handelsplattform som tillater oss å selge våre produkter og tjenester til deg.

Dine data blir lagret på Bigcommerces datalagringsmedier, databaser og den generelle Bigcommerce-applikasjonen. De lagrer dine data på en sikker server bak en brannmur.

Betaling
Alle betalingsløsninger vi benytter følger standarder satt av PCI-DSS som forvaltes av PCI Security Standards Council, som er en felles innsats initiert av merker som Visa, MasterCard, American Express og Discover.

PCI-DSS-kravene bidrar til å sikre trygg håndtering av kredittkortinformasjon for vår butikk og dens tjenesteleverandører.

TREDJEPARTSTJENESTER

Generelt vil tredjepartsleverandører som brukes av oss bare samle inn, bruke og utlevere din informasjon i den grad det er nødvendig for å tillate dem å utføre tjenestene de leverer til oss.

I forbindelse med dine kjøp, har visse tredjeparts tjenesteleverandører, for eksempel betalingsløsninger, sine egne retningslinjer når det gjelder den informasjonen vi er pålagt å gi dem.

For disse leverandørene, anbefaler vi at du leser deres retningslinjer, slik at du kan forstå på hvilken måte din personlige informasjon vil bli håndtert av disse leverandørene.

Vær spesielt oppmerksom på at enkelte leverandører kan være plassert i, eller ha kontorer som er plassert i, et annet land enn deg og oss. Hvis du velger å gå videre med en transaksjon som involverer tjenestene til en tredjeparts tjenesteleverandør, så kan din informasjon bli underlagt lovene i landen(e) der tjenesteleverandørene befinner seg.

Når du forlater nettsidene våre, eller blir omdirigert til en tredjeparts nettside eller applikasjon, er du ikke lenger underlagt disse retningslinjene for personvern.

Når du klikker på linker på våre nettsider, kan de føre deg bort fra vår nettside. Vi er ikke ansvarlig for personvernet på andre nettsider, og oppfordrer deg til å lese deres retningslinjer for personvern.

INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som idealtrykk.no.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene. Denne bestemmelsen kom med den reviderte ekomloven fra 2013 og ble kalt «cookie-paragrafen» (ekomloven § 2-7b).

Her er en liste over informasjonskapsler vi bruker. Vi har listet dem her slik at du kan velge om du ønsker å blokkere informasjonskapsler eller ikke.

__utma, __utmb, __utmc, __utmz, Google Analytics-informasjon brukt for å spore brukeroppførsel

TILGANG TIL DE PERSONLIGE OPPLYSNINGENE

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandling av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningsloven med vedlegg. Idealtrykk ANS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Idealtrykks systemer har rett til innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige/ufullstendige opplysninger, eller opplysninger Idealtrykk ikke har adgang til å behandle, blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Hvis du ønsker tilgang til å rette på, eller å slette, alle personlige opplysninger vi har om deg, registrere en klage, eller bare ønsker mer informasjon, kontakt oss på post@idealtrykk.no eller per post til Idealtrykk ANS, Åmotveien 2, 1389 Heggedal, Norge.

Dersom du mener at Idealtrykk ANS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.